36e Fos de Jakketoes

Logo

Stam

De leider of leidster die na enkele jaren meedraaien niet meer voldoende tijd vindt om elke week weer actief te zijn, kan in de Stam stappen. Daarom hebben vele groepen binnen Open Scouting een Stamwerking: een tak als een ander, maar met een beperkter engagement en een eigen ritme. De activiteiten op maat hebben net dat ietsje meer. Met een Stamwerking, goed afgestemd op de rest van de eenheid, gaat bovendien moeizaam opgedane expertise niet verloren, bv. over grote activiteiten en kampen of een bouw van een lokaal.

 

Woordje van de stam

 

Eens stammer, altijd stammer. Want "de stam" is de laatste tak binnen Open Scouting waarin je je nog maar eens kan ontplooien. En dat gebeurt dan ook met alle nodige enthousiasme! Want in tegenstelling tot wat velen denken zijn de stammers het leiding geven eigenlijk nog lang niet beu!

 

Vandaar dat je ons af en toe nog wel eens zult zien rondcrossen op de Masteneik om een handje te helpen tijdens het leidinggeven, om spaghettisaus te maken voor de spaghettiavond, om jullie Sneukels- en Dreupels toe te stoppen in februari, om te koken tijdens weekends en op kamp, om wat klusjes op te knappen of gewoon ook omdat we ons graag nog eens moeien! Maar geef toe, het zou een zonde zijn dat onze - vaak moeizaam opgedane - "kennis ter zake" zomaar verloren zou gaan

 

Stam, een tak als een ander dus, maar dan met een beperkter engagement, een eigen ritme en met een eeuwig bonzend scoutshart!

 

Altijd bereid,

 

De Stam

36ste FOS

De Jakketoes