Welkom bij de Jakketoes!
Nieuwe ouders

Nieuw bij de Jakketoes?

Belangrijk!

Indien uw kind een aantal proefactiviteiten wil meedoen, dient op voorhand ingeschreven te worden. Dit is niet bindend - of u uw kind inschrijft bij het FOS kan u achteraf beslissen (hopelijk wel uiteraard!). Inschrijven kan hier.

 

 

Welkom bij de Jakketoes!

U koos ervoor (of denkt er over na) uw kind in te schrijven bij het 36e FOS de Jakketoes. Vijf- tot zeventienjarigen zijn allen van harte welkom, en we hopen er samen een schitterend jaar van te maken.

Maar wie zijn de Jakketoes nu precies?

FOS Open Scouting is een actief pluralistische, gemengde & internationaal gerichte jeugdbeweging actief in Vlaanderen & Brussel. “Iedereen is welkom” is ons motto: wij willen een kwalitatieve jeugdwerking bieden aan wie het ook maar wil, ongeacht afkomst, geaardheid, politieke overtuiging of geloof.

De Jakketoes is een middelgrote eenheid gevestigd midden de Masteneikwijk te Izegem. In 2012 betraden we onze nieuwe lokalen, na een kort intermezzo op het JOC. Wij geven wekelijks activiteit van 14 u 00 tot 17 u 00. We trekken er per tak (leeftijdscategorie) een weekend op uit rond de herfstvakantie, houden samen een paasweekend met heel de eenheid en eindigen het jaar met een avontuurlijk en knettergek zomerkamp begin juli. Daar komt de ‘S’ van Scouting sterk naar voor: overnachten in tenten, kampvuren en sjorringen, dingen die u wellicht bekend in de oren klinken als u zelf bij de scouts zat.

 

 

Starten bij het FOS

 

 

Om te kijken of scouting hem of haar ligt, kan uw kind sowieso drie proefactiviteiten gratis en verzekerd meevolgen. Na de derde activiteit kan dan de betaling afgewerkt worden. Ook voor de proefactiviteiten moet je kind ingeschreven zijn!

De activiteiten gaan normaal gezien door van 14 u 00 tot 17 u 00 op de Masteneik; de kalenders per tak kunnen hier gevonden worden.

 

Inschrijvingen

Inschrijven kan via deze pagina. De eenheidsleiding zal u na de inschrijving nog een verwelkomingsmail met extra info sturen.

Na de inschrijving hebt u wellicht heel wat vragen over wat uw kleine pagadder of iets grotere pagadder nu precies elke zaterdag gaat doen: contacteer gerust de eenheidsleiding of de leiding van uw kind, via mail of door ze aan te spreken voor of na de activiteit.

 

Betaling

 

Ons lidgeld bedraagt dit jaar (2020) 50 euro: dit kan overgeschreven worden op 068-25 05 368-79 met de vermelding ‘NAAM+VOORNAAM KIND(EREN) + INSCHRIJVING’. Na de betaling wordt de verzekering in orde gebracht - regel dit dus zo snel mogelijk!

Om te zorgen dat iedereen probleemloos kan aansluiten bij onze eenheid, kan je korting verkrijgen (SOM-kort: Solidariteit op Maat). Vraag gerust eens aan de eenheidsleiding hoe dit precies zit. Ook de mutualiteiten betalen vaak scoutsactiviteiten terug (inschrijvingen, weekends en kampen).

Een documentje met info per mutualiteit en andere betalingsvoordelingen kan hier gedownload worden. Terugbetalingsformulieren per mutualiteit zijn hier terug te vinden.

 

Uniform

 

Naar goeie traditie dragen wij telkens ons volledige uniform bij een activiteit. Voor de jongste tak, de bevers (derde kleuter en eerste leerjaar) is dit enkel een das, voor de oudere takken is dit een das en een hemd waar de verplichte badges op genaaid zijn. De FOS-shop is gevestigd in het witte lokaal linksachterin en open na elke activiteit. Ze is ook bereikbaar op uniform@jakketoes.be. Ook truien en andere snuisterijen zijn hier te koop.

Voor meer informatie over kentekens op het hemd, klik hier.

 

 

Begin van een avontuur…

 

 

Ziezo - de inschrijving zit er op. Niets staat nu nog in de weg om er samen - met leiding, leden en ouders - een topjaar van te maken. Iets waar onze gemotiveerde en enthousiaste leidingsploeg meer dan zijn best zal voor doen.  Wij houden u verder op de hoogte via mail, de site (www.jakketoes.be) en onze facebookpagina!